Locatie:
DoubleTree by Hilton, Parklaan 4 Sittard
Ontvangst:
17.30 uur in de bar van het DoubleTree by Hilton in Sittard
Kosten:
35 euro
Lezing:
Re-inventing the hotel experience in Sittard

Re-inventing the hotel experience in Sittard

dinsdag 24 mei 2022

Lieve ladies,

Graag nodigen wij jullie uit voor de bijeenkomst van de Ladies League Limburg op dinsdag 24 mei a.s. Deze ontmoeting zal in het teken staan van ‘innovative hospitality’. Met een kersverse voorzitter die na 22 jaar vaarwel heeft gezegd tegen de Hotel Management School Maastricht, zal dat wellicht geen verbazing wekken.. ☺

We verwelkomen jullie om 17.30 uur in de bar van het DoubleTree by Hilton in Sittard, gelegen aan de Parklaan 4. Parkeren kan bij het hotel of in de nabijgelegen parkeergarage De Wieër (De Wieër 2, 6131 DA Sittard). We zijn te gast bij Black Label Hospitality, een operator die twee luxe hotels in Sittard exploiteert. 

Het programma ziet er als volgt uit:

17:30 u: Ontvangst in Bar Bisco in het DoubleTree by Hilton Sittard
18:00 u: Rondleiding en aansluitend presentatie Martin Hendricks (directeur BLH)  in Bar Bisco
19:00 u: Vertrek te voet richting nabijgelegen Hotel Merici 
19:15 u: Rondleiding Merici met aansluitend het 2 gangen diner in Bistrot Volte
22.00 u: Einde programma
 
De kosten voor het diner zijn zoals gebruikelijk 35 euro. Gelieve dit bedrag vooraf over te maken op rekening NL78 RABO 0304 7085 34 van de LLL, met vermelding van je naam. De drankjes zijn voor rekening van LLL. Introducees zijn welkom. Aanmelden graag zo snel mogelijk (uiterlijk 14 mei a.s.) liefst via de website, met vermelding van je menu-voorkeuren (vlees, vis, vegetarisch).  
Menukeuze

Voorgerecht:

Hoofdgerecht:
 
tonijn/papadum/wakame (vis)
tartaar/peer/sesam (vlees)
buratta/salsa/knoflook (vegetarsich)
 
Zeebaars/tomaten/gnocchi (vis)
Eend/couscous/babaganoush (vlees)
pasta/truffelsaus/paddenstoelen (vegetarisch)
 

 

Als ‘appetizer’ alvast wat achtergrondinformatie: 

Re-inventing the hotel experience’: onder dit motto presenteert Black Label Hospitality zich op haar website. BLH is een ambitieuze hoteloperator die verschillende hotels in Limburg exploiteert. Drijvende kracht achter BLH is Martin Hendricks (oud-student Hotelschool Maastricht), die met veel lef de Limburgse en –wellicht binnenkort de Europese- hotelmarkt bestormt. Hij focust op monumentale gebouwen, die hij met behulp van projectontwikkelaars, architecten en interieurontwerpers ombouwt tot luxe hotels. Vervolgens brengt hij de hotels onder bij een (gerenommeerde) brand die het best past bij het karakter en de omgeving van het hotel. 

Onlangs heeft Black Label Hospitality in Sittard het DoubleTree by Hilton geopend. Het is het eerste Hilton hotel buiten de Randstad. Het hotel is gevestigd in het voormalige Bisschoppelijk College, waar menig Sittardenaar de hbs of het gymnasium bezocht. Het is een prachtig gebouw, waar gelukkig  veel authentieke elementen bewaard zijn gebleven. Wandelend door het hotel (ik mocht al even ‘voorproeven’) zie je dat het karakter van het oude ‘Kleesj’ mooi bewaard is gebleven. Behalve het Hilton, runt BLH in Sittard ook hotel Merici (vernoemd naar Angela de Merici , stichteres van de Ursulinenorde).  Ook dit hotel kent een rijk (Rooms) verleden. Vroeger bestierden hier de zusters Ursulinen een meisjespensionaat. Dit hotel is enkele jaren geleden overgenomen van de vorige eigenaar en wordt momenteel gemoderniseerd. Het zal binnenkort als een brand van de Spaanse hotelketen Accor in de markt gezet worden.  

Tijdens ons bezoek aan Sittard zullen we een rondleiding krijgen door beide hotels. Martin Hendricks zal een presentatie verzorgen en zijn visie op de hotellerie met ons delen. Uiteraard staat het jullie vrij om vragen te stellen. Leuk detail: bij BLH werken veel oud-studenten van de hotelschool Maastricht. Ook de general manager van Double Tree, Danielle Jongenburger, is er opgeleid.