Kookworkshop

Kookworkshop

dinsdag 15 mei 2018

Op een zomerse lentedag waren we op 15 mei te gast op Hof de Brulle, een van de mooiste plekjes in het Heuvelland. 

Hof de Brulle is een historische carréboerderij uit de 16e eeuw. De hoeve is zorgvuldig gerestaureerd en er worden nu trainingen, creatieve sessies, dans– en kookworkshops georganiseerd.
Dominique Steens verzorgde onze kookworkshop, de wijnen kwamen van ons lid Ellen van Beek. Aperitief met hapjes van streekproducten nuttigden wij in de kruidentuin met prachtig vergezicht. De heerlijke pinot gris van de Wijngaardsberg in Ulestraten paste er perfect bij. Domique gaf ons uitleg over zijn liefde voor streekproducten en liet ons het verschil proeven tussen ambachtelijke en supermarkt kaas.  Daarna waren de leden aan de beurt om hun kookkunst te showen. Onder leiding van Dominique werd een mooi diner van Limburgse bodem op tafel getoverd. Een voorgerecht met verrassende combinatie van forel met rode biet en ei. Hoofdgerecht met lamsvlees en zwezerik. Met weer een mooie wijn van de Wijngaardsberg. Toetje had Dominique al voorbereid: panna cotta met aardbei en rabarber. Een leerzame en vooral smakelijke avond.  
  Carola ten Doeschate