In de sporen van

In de sporen van

donderdag 12 juli 2018

Op deze zonnige zomerdag trad de Ladies League Limburg allereerst in de voetsporen van verzamelaars Jo en Marlies Eijck.

Na gastvrij genoten te hebben van een hapje en een drankje op de binnenplaats van Kasteel Wylre konden wij een deel van Eijck's verzameling van hedendaagse beeldende kunst, tentoongesteld in hun (kasteel als) woonhuis, bewonderen. 

Van de indrukwekkende gordijnen van Peter Struycken tot het indrukwekkende uitzicht (vanaf het terras) op het kunstwerk van Ad Dekkers.

Het spoor vervolgend door de wonderschone kasteeltuinen en park, en de kunst die zich zowel zichtbaar als soms ook ietwat onzichtbaar toonde, naar het Koetshuis en het Hedge House (van Wiel Arets), waar momenteel de diverse TRACES te zien zijn van kunstenaars en hun visie van sporen van kunst in/en de natuur.

Vanaf dit 'Gesamtkunstwerk' op deze historische locatie, leidde het pad ons naar de Glazen Kast, waar de eigenaar, gourmand, entrepreneur en verzamelaar ons onthaalde met een overheerlijk diner in diens zeer aangename tuin met wonderschoon uitzicht op het Limburgse heuvelland.

Gedurende de avond zette hij ons op het spoor van de origine van het spreekwoord 'gedonder in de glazen' waar hij zelf een mooi antiek voorbeeld van heeft hangen.

Met een heerlijke ganache en sierlijk geserveerde thee (of koffie) en blik op schitterende voorbeelden van kunstzinnige goudsmeden en andere kunstenaars werd de avond afgesloten en vervolgde eenieder haars weegs naar huis.