Terugblik op de 'Liefde voor Ierland' door Pauline Haver

Terugblik op de 'Liefde voor Ierland' door Pauline Haver

donderdag 18 april 2019

IERLAND

Donderdag 11 april 2019, Restaurant Bij Pauls, Wijlre

Ons eigen lid Bianca Moonen heeft ons ruim een uur meegenomen in een gloedvolle presentatie over haar geliefde Ierland. Het land waar ze in 1996 met haar man twee jaar heeft gewoond en nu zo vaak als mogelijk naar terugkeert.
Voor Bianca is Ierland het land waar je, als je voorbij de toeristische trekpleisters reist, de rust, ruimte en frisheid kunt ervaren en waar de mensen allerhartelijkst zijn. En met die regen valt het reuze mee.

Bianca heeft ons aan de hand van foto’s een beeld geschetst van de topografie, de (nog voelbare, gevoelige) geschiedenis van het land, de bezienswaardigheden (w.o. Keltische schatten en abdijen), de natuur (van de kliffen in het westen tot de warme golfstroom in het zuiden) en de kleurrijke pracht in het land (van struiken en distels tot de bont geschilderde huizen). En daarnaast zijn we bijgepraat over de Ierse sporten, steden als Galway, het culinaire Ierland en de Ierse muziek.

Wist je dat:

  • Ierland twee keer zo groot is als Nederland en dat van de 6,5 miljoen inwoners er 40% in de Greater Dublin Area wonen;
  • het anderhalf uur vliegen is vanaf Eindhoven. Je er met de auto in twee dagen bent en je dan tussendoor het beste kunt overnachten in Wales;
  • de mooiste periode om te gaan is het voorjaar (lentepracht) of september en voor de cultuur- en festivalliefhebbers is Juli een goede maand.

Voor een individueel reisadvies op maat kun je bij Bianca terecht. Wil je dit jaar nog Ierland ervaren, dan kun je met Bianca mee op reis naar een luxe huis met zeven slaapkamers aan het strand in haar meest geliefde streek westelijk van Galway, Connomara, van 9-16 september.

Naschrift we hadden een flinke opkomst deze avond en zijn enorm verwend door Paul met een copieuze Ierse maaltijd met een Irish Coffee en zoetigheden toe.

Pauline Haver